Eilen illalla napsui sähköpostiin iso kasa aivan üüüberloistavia kuvia, joiden innoittamana oli pakko kirjoitella heti uudestaan! Tietysti nuo kuvauksien tapahtumat jo yksinäänkin antoivat häpeällisen hienoa kamaa uuteen kirjoitukseen, mutta ehkä se on vähemmän häpäisevä näin kauniiden kuvien kera...
Viime lauantaina minä, Juho, Hilda ja Kelmi käytiin Salme Mujusen kuvattavana Alban rannassa. Kaikki kuvat © Salme Mujunen
 
_MG_8178.jpg
Hienosti huijataan, että muka kaikki ois hanskassa
 

Keli oli kivan aurinkoinen sateisten päivien väliin ja koirillakin tuntui olevan energiatasot korkealla auringonpaisteen kunniaksi. ( Tai no, millonka Hildalla nyt ei olis...)

Ihan näin aluksi kerrottakoon, että jos näitte viime lauantaina hämmentävän koirienkuvaustilanteen Alban rannassa Jyväskylässä, niin mehän siellä oltiin! Terkkuja vaan! Kuvaukset oli tarkoitus aloittaa Hildasta ihan rantakiveyksen kupeessa ottamalla hienoja otoksia minusta ja uljaasta paimenestani. Mutta, koska hommat harvoin menee kuin strömsöössä, niin eiköhän Hilda pinkaissut järveen kuin kutsun saaneena heti, kun näki mahdollisuutensa koittaneen. Eli samalla hetkellä kun otin pantaa pois (mikä normaalisti tarkoittaaa samaa kuin: "Juokse kuin taivaan tuuli! Olet villi ja vapaa!"), myöhästyin sen kuuluisan sekunnin sadasosan ja eläin oli jo riemuissaan läträämässä vedessä. Onneksi ei kauhean paljon varmaan naama punoittanut tässä vaiheessa...

_MG_8127.jpg

Vesi, parasta mitä pieni rimppakinttu tietää

Hetken kalasteltuani Hildaa järvestä, erittäin huonolla tuloksella (siis tämä koirahan ei tosiaan tule järvestä kuin pakolla ja silloinkin on siinä ja siinä viitsiikö jättää vesileikit kesken), vaihdoimme Juhon kanssa osia, jotta kuvauksen voisivat oikeasti alkaa. Tällä kertaa Kelmin kanssa. Tuona aikana ei kovin moni Kelminkään kuva tainnut onnistua, kun sillä oli tietenkin mielenkiinto koko ajan täysin siemauksin elämästään nauttivassa Hildassa, eikä suinkaan kuvaajassa. En usko paljoa valehtelevani, kun sanon, että Hilda kerkesi nauttia uiskentelun iloista jonkun 10-15min ennen kuin Juho sai napattua villoista kiinni ja koiran kuvalle maalle.
 
_MG_8202.jpg
Tässä ei ole kyse hyvästä kontaktista, vaan lupaa kerjäävästä koirasta
 
Kelmin poseerauskuvien jälkeen Hilda sai uuden yrityksen, tällä kertaa hihnassa ja tiukasti käskyn alla. Salme vielä päätti mukavasti lisätä haastetta siirtämällä kuvauspaikkaa aivan rantakiveyksen viereen, jolloin rimppakintulta taisi hävitä kaikki muu maailma mielestä, paitsi vieressä niin houkuttelevasti kimmeltelevä Jyväsjärvi. Tästä onneksi kuitenkin selvittiin, kylläkin aikamoisen piippauskonsertin saattelemana, onneksi Hildan tärinät, piippaukset ja ulinat eivät näy kuvissa. On siinä varmaan ohikulkijat katsoneet, että onpa taas yksi sekopäinen saksanpaimenkoira, kun ei muuta tee kun piippaa ja tärisee omistajan vieressä kuin pahastikin päässä viiraisi. Eli taas terkut kaikille lauantain rantaraitilla lenkkeilleille: Me siellä oltiin! Ja se koira on ihan aikuisten oikeasti tosi tervepäinen! Tykkää vaan vähän vedestä.
 
Minun ja rimppakintun yhteiskuvien sekä pääkuvien jälkeen vesihirmu päästettiin tuskistaan siirtyessämme puistoon kauemmaksi rannasta. Tässä vaiheessa, kun Hildan ja järven välimatka kasvoi reippaasti yli kymmeneen metriin, alkoi akallekin tulla jotain järkeä kalloon ja hihnaakin uskalsi taas irroittaa. Loppusessio menikin sitten jo paljon jouhevammin, kun ei tarvinnut olla erillistä koiran kalastajaa mukana.
 
_MG_8472.jpg
Hilda vauhdissa edellä...
 
_MG_8667.jpg
Ja Kelmi vauhdissa perästä
 
Kuvia otettiin vaikka minkälaisia, sain vihdoin onnistuneen yhteispotretin minusta ja molemmista koirista ja jopa perhepotretti onnistui Juhon kanssa hienosti. Lisäksi pää-, rakenne- sekä vauhtikuvia tippui eilen illalla sähköpostiini ihailtavaksi. Kuvista tuli alkuhäsläämisestä huolimatta todella kauniita. Suosittelen Salme Mujusen valokuvauspalveluita kaikille, jotka haluavat koiristaan takuuvarmasti onnistuneita kuvia. Ja muistakaa, nou hätä, teidän koirat tuskin saa aikaan yhtä ikimuistoista kuvausta kuin Hilda the vesikoira.
 
_MG_8158.jpg
Tällainen kuva pitää saada vuoden päästä uudestaan, nähdään miten kasvaa
 
Ja äärettömän suuri kiitos vielä Juholle ehkä maailman ihanimmasta synttärilahjasta :)
 
 _MG_8583.jpg _MG_8607.jpg _MG_8593.jpg 
Mikä vallaton ja holtiton kieli? Ei sellasta ole täällä näkynyt!
 
_MG_8569.jpg
Siis mitä? Hildako pallo-orientoitunut? Ei kai sentään...
 
_MG_8222.jpg
Kaunis rimppakinttuni
 
_MG_8138.jpg
Kelmi-mies ja komea kieli
 
_MG_8238.jpg
Arkielämän sankari Hilda
 
_MG_8338.jpg
Kelmin ominainen ilme
 
_MG_8729.jpg
Yhdellä jalalla seisomista
 
_MG_8696.jpg
Vauhtikoira taitaa tästäkin isona tulla ;)